Ben jij benieuwd naar welke boom of bomen je thuis zou kunnen plaatsen? Ter vergroening en verrijking van jouw interieur? Dat snap ik! Ook ik ben gek op (interieur)bomen. Met een boom in huis kan je óók binnen genieten van het natuurgevoel. En dat voelt goed. In deze blog vertel ik je mijn bevindingen over de beste bomen voor thuis.
Welke bomen overleven het binnenshuis?
Allereerst is het belangrijk om er achter te komen welke bomen voor thuis het binnenshuis kunnen overleven. Je wilt niet dat de boom meteen dood gaat nadat je ‘m net (voor veel geld) hebt aangeschaft. Ook ik wilde weten welke bomen het binnen goed zouden doen. Al mijn bevindingen vind je in deze blog genaamd “Een statement kunstboom of een echte boom in huis?“.
De conclusie van mijn onderzoek viel vies tegen. Weinig bomen overleven het thuis (in een pot). Wil je het toch proberen? Dan is – wat mij betreft – de beste keuze een olijfboom. Let wel op: de olijfboom is helaas lastig in onderhoud (vloerverwarming is bijvoorbeeld een no-go).
Zijn er ook alternatieve opties voor bomen voor thuis?
Nu we weten dat weinig bomen het binnen overleven, kunnen we ons oriënteren op eventuele alternatieven. Het meest voor de hand liggende alternatief is natuurlijk de kunstboom. Kunstbomen vind je overal. De kwaliteit van de kunstbomen is helaas niet altijd even goed. En de looks niet altijd even natuurgetrouw.
Mocht je het interessant vinden: in deze blog weeg ik de voor- en nadelen af van zowel de echte boom als de kunstboom, zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken.
In mijn eigen zoektocht naar een grote boom voor binnen een aantal jaar geleden, kwam ik geen exemplaar tegen waar ik over te spreken was. De stammen én bladeren van de kunstbomen waren vaak erg plastic-achtig en daardoor niet natuurgetrouw. Ik dacht: dit moet beter kunnen.
Een handgemaakte interieurboom voor binnen
Na mijn teleurstellende zoektocht naar een boom voor thuis, besloot ik zelf aan de slag te gaan. En wel met het maken van een kunstboom.
Ik deed onderzoek naar de mooiste zijden bladeren, en trok bossen in om stammen en takken van de grond te rapen. Mijn idee: de ideale kunstboom moest er zó echt uitzien, dat de boom niet van een echte boom te onderscheiden zou zijn. Ik wilde de natuur combineren met kunst. Ik moest en zou een boom creëren die er echt uit zou zien, maar die geen onderhoud nodig zou hebben.
Het ontstaan van Boommade
En zo ontstond Boommade. Ik maakte een interieurboom van een echte (maar gedroogde) stam in combinatie met kunstbladeren. Toen ik tevreden was, postte ik een foto van de boom op Facebook. De boom werd binnen een paar dagen verkocht. Ik was zo blij; ik was dus niet de enige die graag een boom in huis wilde hebben!
De naam Boommade staat trouwens voor “homemade interieurboom”. Homemade, omdat ik alle bomen zelf maak én ik dat doe in de garage van mijn ouderlijk huis.
Een interieurboom voor binnen = een nieuwe boom in het bos
Omdat ik graag wat terug wil doen voor moeder natuur, laat ik met Boommade voor elk verkocht product een nieuwe boom planten. Meer lezen over de geplante bomen en over duurzaamheid binnen Boommade? Je lees het hier.
Omdat ik bomen fascinerend vind, maak ik ze niet alleen (na), maar blog ik ook over bomen en leuke bomenfeitjes die je hopelijk nog niet kent!
Wil jij ook een van mijn interieur bomen voor thuis (bekijken)?
Dat kan! Maak gerust een afspraak om langs te komen in mijn werkplaats. Je kan ook altijd even de Boommade webshop en/of het lookbook bekijken. In het lookbook staan een aantal bomen die ik eerder voor mijn klanten (bedrijven en particulieren) maakte.
Op de Instagram van Boommade vind je ook meerdere bomenfoto’s. Ook geef ik mijn volgers daar een kijkje achter de schermen van Boommade.
Hopelijk spreken we elkaar snel!
Liefs, Sophie (oprichter van Boommade)