Mijn liefde voor bomen is groot. Het is niet voor niets dat ik ze namaak en over ze blog. Maar soms is het lastig om hun ‘magie’ onder woorden te brengen. Gelukkig ben ik niet de enige bomen-fan. De BBC maakte een mooie video, genaamd “A love letter to trees” over die ik je niet wil onthouden (en thanks mam, voor het doorsturen).

liefde voor bomen regenboog boom beroemde bomen bijzondere bomen

Liefde voor bomen

Ik kan wel 100 redenen bedenken waarom bomen zo geweldig zijn. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat we ze nodig hebben. Om te ademen. Voor ons voedsel. Voor schaduw. Voor het vasthouden van de grond onder onze voeten. Om water op te slurpen, waardoor overstromingen voorkomen worden. Om de wind tegen te houden. Als huis voor dieren.

En naast al bovenstaande redenen, hebben bomen ook iets magisch. Ze staan stevig in de grond. Ze gaan járen langer mee dan wij mensen. En bomen groeien áltijd (als een boom niet meer groeit is hij dood). Als je door een bos loopt, voel je je fijn. Je stresshormoon gaat er van omlaag. Uit onderzoek blijkt zelfs dat je alleen al door naar een boom te kíjken je meer ontspant (bron: Hoe gaan we dit uitleggen, Jelmer Mommers). Dat kan al een plaatje van een boom zijn. Bijzonder toch?

positieve klimaatverhalen waarom bomen planten Wat is een ecosysteem documentaires over het klimaat documentaires over bomen

Een liefdesbrief aan de boom

De BBC maakte een video met de boom in de hoofdrol. Je ziet wat bomen voor verschillende mensen kunnen betekenen, en waartoe bomen in staat zijn. Zoals de BBC zegt: “Trees… they’re amazing! It can be hard to put your finger on quite why, but here’s a few reflections on the wonder of trees.

Je bekijkt de video hier.

waarom zijn bomen bijzonder positieve klimaatverhalen positief klimaat nieuws klimaatnieuws leuk bomen planten

Ben je ook gek op bomen?

Dan vind je vast ook mijn andere blogs over bomen interessant! Je vindt de leukste bomenfeitjes hier.

Meer leren over bomen? Maar dan van een echte kenner? Ik vind dit boek over bomen (geschreven door een boswachter) echt een aanrader! Het leest lekker en is en heel leerzaam! Ik stond versteld van de ‘kracht’ van bomen. 

Interesse in een natuurgetrouwe interieurboom voor in huis of op kantoor? Die maak ik ook. Boommade staat voor homemade interieurboom. Wij verkopen natuurgetrouwe interieurbomen in allerlei soorten en maten. Bekijk hier mijn webshop en/of hier het lookbook vol kunstbomen gemaakt van echte stammen.

Fun fact: voor elk verkocht product laat Boommade een nieuwe boom planten.

sophie deckers boommade AD kunstboom of echte boom

Liefs, Sophie | oprichter Boommade

0

Je winkelwagen