waarom zijn bomen bijzonder duurzame kunstboom boommade boom in huis binnen boom bomen planten

Op onze aardbol zijn aardig wat bomen te vinden. Gelukkig maar, anders konden wij hier niet leven. En hoewel ik alle bomen bijzonder vind, zijn er een aantal wel erg beroemd of excentriek. En dat is meer dan terecht. Ik noem ’s werelds meest opvallende bomen in deze blog.

Mijn top 4 meest bijzondere bomen:

1. De eenzame boom

Ken je het fenomeen van de meest eenzame boom ter wereld? Dat was tot 1973 een boom die helemaal alleen groeide midden in de Sahara. Binnen een straal van 400 km was geen levende plant te bespeuren! 

De boom kwam aan zijn einde doordat een dronken vrachtwagenchauffeur tegen de boom aanreed (ja echt).

Sindsdien is daarom een spar in Nieuw Zeeland de nieuwe meest eenzame boom ter wereld. Zijn buurman staat ruim 200 kilometer verderop. Een iets minder indrukwekkende afstand dan bij de boom in de Sahara, maar alsnog bijzonder.

2. ’s Werelds oudste boom

De oudste boom ter wereld is (anno 2021) 5.070 jaar oud (bron). Daar kan je je toch niets bij voorstellen? Misschien wel als ik je vertel dat de boom jou 56 keer zou overleven (bij een overlijdensleeftijd van 90 jaar).

Er gaan verschillende foto’s rond van de boom, maar of dit echt dé boom is is nog maar de vraag. Vanwege de veiligheid van de boom is de standplaats niet bekend voor het publiek.

Je vindt hier verschillende foto’s. De boom dankt zijn vreemde vorm aan al die jaren zon, regen en wind.

waarom zijn bomen bijzonder positieve klimaatverhalen positief klimaat nieuws klimaatnieuws leuk bomen planten

3. De Regenboog boom

Ik maakte online “kennis” met de prachtige Regenboog bomen toen ze een keer spontaan als screensaver op mijn laptop verschenen. Deze bijzondere bomen hebben een schors vol kleur!

De schors van de Eucalyptus Deglupta bladdert op natuurlijke wijze af: de stukken die loskomen, brengen de onderste lagen van het hout aan het licht. De onderlaag bevat alle kleuren van de regenboog: oranje, paars, roze, blauw!

Wat een droom om ooit door een bos vol regenboogbomen te lopen. De bomen zijn niet alleen qua kleur ware kunstwerkjes, maar ook qua grootte. De bomen worden zo’n 75 meter! Dat moet een prachtig gezicht zijn.

De bomen zijn te vinden in de Filippijnen, Hawaii en Costa Rica. Helaas wordt de Regenboog boom veelvuldig gekapt voor het produceren van papier.

regenboog boom beroemde bomen

4. De wurgende boom

In Cambodja staat de Ta Prohm tempel. Deze tempel lijkt gewurgd te worden door een immense vijg uit het oerwoud. Eigenlijk wordt de hele tempel volledig overmeesterd door de weelderige bomengroei. De verstrikking in een web van torenhoge boomwortels laat zien hoe groots en sterk de natuur is.

Fun fact: voor het bekende computerspel Tomb Raider zijn scenes bij de tempel opgenomen met Angelina Jolie (als Lara Croft).

bijzondere boom bijzondere bomen beroemde bomen bekende bomen

Dit was mijn top 4 meest bijzondere bomen

Hopelijk heb ik je wat nieuws verteld! Ben jij ook zo’n fan van bomen? Ik – Sophie, oprichter van Boommade – blog regelmatig over bomen, én ik maak ze (na)!

Ik maak interieurbomen in alle soorten en maten. Ik maak de bomen met behulp van echte stammen die ik (Sophie, oprichter van Boommade) vind in het bos. Voor elk product dat ik verkoop, laat ik bovendien nieuwe bomen planten.

Ben je benieuwd naar mijn creaties? Bekijk dan eens de webshop, het lookbook of de Instagram van Boommade. Voor (aan)vragen kan je hier direct contact opnemen.

interieur bomen voor binnen boommade kunst bomen kunstbomen siertakken kunsttakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen