ABOUT

Benieuwd naar het verhaal, idee en de persoon achter Boommade? Ik – “treeEO” Sophie Deckers – vertel je er graag meer over!

kunstbomen kunstboom stijlvolle boom in huis interieurboom voor binnen boommade kunstbomen net echt uitziende interieur styling nepplant kunstplant

Een boom in huis: het ontstaan van Boommade

Boommade is ontstaan vanuit liefde voor de natuur, bomen, interieur en creativiteit. Toen ik zicht kreeg op een “grote-mensen-huis” wilde ik een grote boom in huis hebben. Niet alleen omdat ik groen en bomen mooi vind, maar ook omdat de natuur een positieve invloed op ons heeft. Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar (plaatjes van) bomen ons tot rust laat komen!

Omdat het gebrek aan zonlicht in Nederland helaas geen ideale situatie bood voor een echte boom in huis, besloot ik op zoek te gaan naar stijlvolle alternatieven. Omdat ik de kunstbomen die ik zag niet mooi (genoeg) vond, ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van een interieurboom. In eerste instantie dus puur voor mijzelf en mijn vriend.

In de stiekeme hoop dat anderen ook enthousiast zouden worden van mijn bomen, richtte ik vervolgens Boommade op. Met Boommade wil ik zoveel mogelijk mensen ook binnen laten genieten van het vrije en rustgevende gevoel dat de natuur ons kan geven. Zelf associeer ik bomen met schoonheid, kracht, groei, harmonie, ontspanning en verbondenheid met de wereld. Vanuit die zienswijzen maak ik de Boommades: met liefde, met de hand en met respect voor moeder natuur. 

Duurzaamheid

boom in huis kunstbomen bloesemboom grote boom binnen interieur thuis huis kunst palmboom bloesemboom magnoliaboom siertak betonnen voet boom in huis binnenboom homemade bomen

Boommade is een ode aan de boom. Helaas verdwijnen er jaarlijks wereldwijd 15 miljard bomen. Dit betekent dat elke twee seconden een bos ter grote van een voetbalveld wordt vernietigd. Vandaag de dag is al 80% van alle bossen wereldwijd verdwenen.

Met behulp van Boommade wil ik (onder andere) jou bewust maken van het belang van bomen. Dit doe ik door te bloggen over duurzaamheid én over weetjes over de natuur en/of bomen. Je vindt deze content op de blog en Instagram van Boommade. Lees ook eens mijn blog: Hoe duurzaam is Boommade?

Boommade laat voor elk verkocht product (klein of groot) een boom planten via de NGO One tree planted. In 2019 heb ik – na een succesvolle crowdfunding – al meer dan 380 bomen mogen laten planten. Inmiddels ligt het aantal bomen dat Boommade heeft geplant op 430 bomen (update: januari 2020)! Naast het planten van bomen compenseer ik de uitstoot van het vervoer van Boommade.

Verder gebruik ik – voor het maken van de Boommades – dode stammen en takken uit Nederland. Door het hout van omgevallen bomen te gebruiken, wordt de natuur niet aangetast. Wel krijgen de dode stammen en takken optisch nieuw leven.

De Boommades zijn onderhoudsvrij en hebben geen water en/of grondstoffen nodig. Door de natuur naar binnen te halen met een Boommade in plaats van met echte bloemen en/of planten, draag je bij aan het terugdringen van het gebruik van (fossiele) energie, water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. 

Meer over Sophie

Ik, Sophie Deckers (28), ben de oprichter van Boommade. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, heb rechten gestudeerd in Groningen (LL.B. European Law School en LL.M. Ondernemingsrecht) en woon sinds 2015 in Amsterdam. Tegenwoordig pendel ik heen en weer tussen Amsterdam en Rotterdam, aangezien de werkplaats van Boommade in Rotterdam is. Onder ‘werkplaats’ versta ik de garage van mijn ouderlijke huis. Mijn bomen zijn dus echt homemade.

In maart 2018 heb ik Boommade opgericht. Voor Boommade was ik een jaar werkzaam als arbeidsrecht advocaat-stagaire. En weer daarvoor heb ik allerlei juridische stages gelopen. Met Boommade ben ik een volledig andere weg in geslagen. En van die keuze heb ik absoluut geen spijt! Op dit moment geniet ik zo veel mogelijk van de vrijheid, de creativiteit en de afwisseling die Boommade mij biedt. 

Om op de hoogte te blijven van mijn avonturen in het ondernemerschap ben ik te volgen op Instagram & Facebook. Via social media (met name Instagram) geef ik mijn volgers een kijkje achter de schermen en deel ik van alles over mijn dagelijks leven. Zo neem ik mijn volgers “mee” naar het bos of vraag ik hun mening over – bijvoorbeeld – mijn logo. Ook deel ik daar (als eerste) mijn winacties, aanbiedingen en nieuwste interieurbomen. Alvast ontzettend bedankt voor je interesse! Elke nieuwe volger en like helpt Boommade aan meer naamsbekendheid.

Meer weten over mij? Stuur me gerust een mailtje of bekijk nog even deze pagina.

Interesse in een boom voor in huis of op kantoor?

Wil jij ook een boom in huis of op kantoor? Mijn bomen zijn direct te bestellen via de webshop. De grotere kunstbomen maak ik meestal op maat. Bekijk het lookbook ter inspiratie.

Wil je de bomen liever eerst in het echt zien? Wees welkom om langs te komen bij de Boommade werkplaats te Rotterdam. Maak een afspraak via dit formulier. Dan stuur ik je het adres van mijn werkplaats toe.

Sophie boeken als spreker

Ik vind het leuk om anderen te vertellen over hoe het is om te ondernemen. Maar ook over je hart volgen en het niet-gebaande-pad kiezen. Dus mocht je een evenement gaan organiseren waar deze onderwerpen aan bod komen: neem gerust contact op.

Ik als spreker op een event van Studentflex en Women Entrepreneur College:

0

Your Cart