sophie deckers boommade AD kunstboom of echte boom

Wil jij een boom in huis of op de zaak? Omdat een boom nou eenmaal een statement maakt in jouw interieur. Én omdat iedereen gek is op bomen? Maar twijfel je nog of je voor een kunstboom of echte boom wilt gaan? In deze blog ga ik de voor- en nadelen af, zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken.

Redenen waarom je voor een echte boom zou moeten kiezen

Bij het tussen tussen een kunstboom of echte boom, is de eerste gedachte dat er niets boven een echte boom gaat. Bomen geven zuurstof af, groeien (en bloeien) en zorgen voor een stukje natuur in jouw interieur. Op deze manier haal je buiten naar binnen, en kan je ook in huis genieten van de natuur.

Bovendien is een echte boom in huis ook origineel. Er zijn veel mensen die gek zijn op planten in huis. Maar hoe veel mensen ken jij met een boom in huis? Vast niet veel!

natuur maakt gelukkig onderzoek nederlanders documentaires over bomen en klimaat documentaires over klimaat en bomen duurzaamheidbomen planten meer bomen dankzij meer bedrijven co2 compenseren kunst bomen kopenfeiten over ontbossing bomen feiten welke boom ben ik levensboom keltische boomhoroscoop boom horoscoop bomen astrologie

Redenen waarom je niet voor een echte boom zou moeten kiezen

Ik zelf wilde ook een echte boom in huis. Ik ging op zoek (hier vind je al mijn bevindingen) naar welke bomen het binnen goed zouden doen. Ik kwam tot de conclusie dat er weinig bomen zijn die het binnenshuis overleven en mooi blijven. Veel bomen verliezen hun bladeren in de winter en hebben een vruchtbare bodem nodig (in plaats van een pot met grond).

Hoe mooi en leuk een echte boom ook klinkt: het zorgt in de praktijk vooral voor teleurstellingen (nare geurtjes, uitvallen van bladeren, schimmel, beestjes). De boom gaat dood en/of geeft niet het effect waar je op hoopte.

interieur bomen voor binnen boommade kunst bomen kunstbomen siertakken kunsttakken

Redenen waarom je voor een kunstboom zou moeten kiezen

Van een kunstboom weet je dat deze niet dood kan gaan. Voor teleurstellingen kom je dus niet te staan. Je hebt geen onderhoud aan een kunstboom, en na een vakantie staat de boom er nog. In de winter behoudt de boom zijn bladeren, en je kan er zolang als je wilt van genieten.

kunst olijfboom groot kunstboom op mat kunstbomen groot laten maken binnen bomen interieurboom
kunst olijfboom van Boommade, gemaakt voor het bedrijf Stories Space

Redenen waarom je niet voor een kunstboom zou moeten kiezen

Nadeel van kunstbomen is uiteraard dat kunstbomen er nep uit kunnen zien. De boom oogt te plastic, te perfect of te stoffig: dingen waar je niet naar op zoek bent als je een boom in huis wilt. Je wilde juist de natuur in huis!

Toen ik zelf op zoek was naar een alternatief voor echte boom, vond ik niet wat ik zocht. De bomen kwamen op mij niet natuurgetrouw genoeg over. Daarom besloot ik zelf bomen te gaan maken. Boommade werd ‘geboren’.

kunstboom of echte boom kunst boom kopen kantoor interieurbeplanting kunstbomen voor op kantoor kopen (2)
een kunstboom van Boommade bij KPN

Waarom een Boommade de oplossing is

Boommade staat voor homemade interieurboom. Alle Boommades zijn handgemaakt (door mij, Sophie). Voor het maken van de interieurbomen, gebruik ik echte, gedroogde stammen die ik vind op de grond. Deze stammen behandel ik en laat ik minimaal zes maanden drogen.

Vervolgens zet ik de stam in een stoere betonnen voet, en bevestig ik zijden kunstbladeren en/of – bloemen aan de bomen. De zijden bladeren en bloemen die ik gebruik zijn altijd van de hoogste kwaliteit, en vaak knip ik ze zelf nog extra bij.

Alle kunstbomen van Boommade zijn uniek. Omdat ze met de hand worden gemaakt, maar ook omdat geen een stam hetzelfde is. De bomen hebben geen onderhoud nodig, en zien er toch natuurgetrouw uit. Win-win!

kunstboom of echte boom kunst olijfboom kopen
kunst olijfbomen van Boommade bij Stories Space

Conclusie: een kunstboom of echte boom?

Dit waren de overwegingen voor wanneer je twijfelt over het aanschaffen van een kunstboom of echte boom. Waar kies jij voor?

Ben je nou – na het lezen van deze blog – benieuwd naar de handgemaakte interieurbomen van Boommade? Bekijk dan mijn webshop, lookbook of Instagram. Je mag me ook altijd een vraag stellen over de mail of via een DM op Instagram.

Meer lezen over mij (Sophie), de oprichter van Boommade? Dat kan hier.

Dank voor het lezen van deze blog en veel succes met het uitzoeken van een (kunst)boom!

bomenfeitjes vriendschap tussen bomen bomen feitjeskunst boom op stam kunst olijfboompje kunst boompje kunst ficus kunst vijg kunst plantje kunst bomen kunst boompjes groen
De mini ficusboom, de mini olijfboom en de mini mangoboom van Boommade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen