Of mooie kunstbomen bestaan, lees je hieronder.

mooie kunstbomen kunst olijfboom kunstboom
De Stories olijfboom | Bekijk onze kunstbomen webshop en ons kunstbomen lookbook

Vroeger bestonden mooie kunstbomen in mijn ogen niet. De kunstbomen die ik kende zagen er namelijk niet mooi uit. Denk aan bomen met stoffige en verkleurde bladeren, een plastic ‘stam’ en onnatuurlijke vormen en kleuren. Oftewel, de kunstbomen die ik zag, zagen er erg onnatuurlijk uit. Tóch wilde ik graag een kunstboom in huis. Omdat een echte boom het binnen vaak niet (lang) overleefd.  

grote boom voor binnen boommade

De Pom Pom boom | Bekijk onze kunstbomen webshop en ons kunstbomen lookbook

Van advocaat naar takkenwijf

Lang verhaal kort: ik besloot zélf aan de slag te gaan met het maken van een kunstboom. Ik had net mijn baan als arbeidsrecht advocaat opgezegd en ging samenwonen met mijn vriend. Omdat ik gek ben op de natuur, wilde ik de natuur in ons interieur naar voren brengen.

Het leek mij gaaf om een bóóm in huis te hebben. Dat was toch net wat origineler en grootser dan een plant. In mijn onderzoek naar welke bomen het binnen zouden overleven, werd ik echter teleurgesteld. Weinig bomen konden binnen overleven. Dan toch maar een kunstboom.

Ik zocht en zocht, maar kon geen kunstbomen vinden die aan mijn eisen voldeden. Wat die eisen waren? Eigenlijk niet veel. Wat voor boom het zou moeten zijn maakte me eigenlijk niet veel uit. Als de boom er maar echt uit zo zien.

Ik besloot zelf aan de slag te gaan. Ik ging naar het bos. Daar wilde ik een stam vinden. Een echte stam dus, maar eentje die op de grond lag en niet meer leefde. Ook zocht ik naar mooie natuurgetrouwe zijden bladeren (die ik destijds voor veel te veel geld kocht, haha).

interieur bomen voor binnen boommade kunst bomen kunstbomen siertakken kunsttakken
Sophie, oprichter van Boommade met verschillende interieurboompjes

Zelf mooie kunstbomen maken: zou het kunnen?

Alhoewel ik nooit een klusser was, pakte ik de boor en ander gereedschap erbij. Ik besloot gewoon te proberen. Wie weet zou er een mooie kunstboom uit “komen”. Ik wil zeker niet beweren dat mijn eerste boom een succes was. 😉

Toen ik tevreden was over mijn eerste gelukte mooie kunstboom, plaatste ik een foto van de boom op Facebook. Want alhoewel ik de kunstboom voor mijzelf had gemaakt, droomde ik stiekem ook van een eigen bedrijf. Hoe gaaf zou het zijn om andere mensen ook blij te mogen maken met mooie kunstbomen? Ik was vast niet de enige die op zoek was naar een boom voor binnen.

grote groene kunstbomen kunst bomen voor binnen interieurbeplanting kunstbomen op maat interieurbeplanting groen styling
Twee groene maxi Boommade’s

De handgemaakte kunstboom viel in de smaak

Mijn geluk kon niet op. Er was namelijk iemand die reageerde op de foto van de boom op Facebook. Of de kunstboom te koop was. Op dat moment wist ik dat er vraag zou zijn naar mijn kunstbomen. Kunstbomen die met liefde, met de hand en met grote zorg worden gemaakt.

Ik besloot door te gaan met het maken van kunstbomen. De naam van mijn bedrijf werd ‘Boommade’, wat staat voor homemade interieurboom. Omdat Boommade een ode aan de boom was, begon ik ook met het laten planten van bomen. En mijn fascinatie voor bomen werd steeds groter: ik begon over ze te bloggen.

Op Instagram deel ik niet alleen foto’s van mijn nieuwste interieurbomen creaties, maar deel ik ook leuke feitjes over bomen. Want ik geloof dat wanneer we de natuur om ons heen meer waarderen, we ook respectvoller met haar omgaan.

sophie deckers boommade AD kunstboom of echte boom
Sophie, oprichter Boommade, in het AD

Boommade’s assortiment mooie kunstbomen

De kunstbomen van Boommade zijn amper te onderscheiden van echte bomen. Dit komt door het gebruik van echte stammen, en omdat we bij Boommade alleen werken met de mooiste materialen. Elke kunstboom heeft een eigen stam, en elk blad wordt met de hand ín de boom gezet. Dit maakt iedere boom uniek.

Benieuwd naar de kunstbomen? Ze zijn er in verschillende soorten en formaten. Ook maak ik kunstbomen op maat en aanvraag. Bekijk gerust eens de webshop, het lookbook of neem direct contact op met mij (Sophie, oprichter van Boommade) op. Meer informatie over mijn werkwijze vind je hier.

Leuk om van je te horen en om samen te wereld groener te maken!

Sophie, Boommade

0

Je winkelwagen