Inmiddels is het herfst en hebben we nog steeds te dealen met Corona, en alles wat daarbij komt kijken. We zitten – en werken (hopelijk) – massaal thuis en de verveling slaat toe. “Ik verveel me tijdens Corona” is een veelgehoorde uitspraak. Ik maakte al eerder een lijst met 35 dingen die je thuis kunt doen tijdens Corona. In deze blog geef ik een tiental aanvullingen op de eerdere tips tegen verveling tijdens corona.

ik verveel me corona kunstboom groot klein boommade homemade interieurbomen interieur kunstboom binnenboom boom voor binnen grote kunstplant

1. Leer iets nieuws, zoals een instrument of taal

Nu we meer tijd hebben, hebben we meer ruimte om nieuwe dingen te leren. Denk aan schilderen, een instrument, een taal, you name it.

Mijn twee nieuwste Corona hobby’s zijn keyboard spelen en Spaans leren. Op Marktplaats scoorde ik een keyboard en Spaans leer ik met de app Duo Lingo. Ook skype ik eens in de week met “mi maestra de Español”.

Naast dat het leuk is om nieuwe dingen te leren, voel je je als mens, door te ‘groeien’ ook nuttig. En dat is, als je het mij vraagt, een fijn gevoel om nu te hebben!

wood man people woman

2. Schrijf alvast kaartjes of gedichten voor anderen (voor de feestdagen)

Hoe Sinterklaas en Kerstmis er dit jaar uit gaan zien, weten we nog niet. Geniet jij – normaalgesproken – wel van de voorpret die bij de feestdagen komt kijken? Laat Corona dat dan niet van je afpakken. 😉

Trek alsnog lootjes en schrijf gedichten. Sinterklaas vieren kan ook prima over Zoom of Skype. Het maken van kerstkaarten kan ook fijn en ontspannend werken. Bovendien is het altijd leuk om een ander blij te maken.

red and white happy birthday greeting card

3. Maak je kledingkast winterklaar

De herfst is een feit en de winter staat voor de deur. Maak je kledingkast winterklaar door je zomerkleding op te ruimen. Dat kan door de kleding achterin je kast op te bergen, of met een handige vacuüm zak. Met zo’n zak blijft je kleding stofvrij en bovendien neemt het weinig ruimte in beslag.

En als je dan toch bezig bent, kan je meteen wat nieuwe setjes bedenken en je kast schoonmaken.

white clothes hanging on gray clothes hanger

4. Maak een fotoboek

Een fotoboek maken is iets wat (volgens mij) iedereen uitstelt. Hoe fijn is het om met deze druiligere dagen je oude foto’s te bekijken, en deze te vereeuwigen in een mooi fotoboek?! Een leuke bezigheid met een uitkomst waar je je leven lang blij mee bent.

Wat ook een idee is, is om een fotoboek te maken van deze gekke quarantaine periode. Het grote Ik verveel me tijdens Corona boek en dit is hoe ik het doorkom-boek. Deze periode zullen we later aan onze kleinkinderen uit willen leggen, toch?

ik verveel me corona fotoboek maken

5. Bekijk interessante documentaires (op Netflix)

Dankzij Netflix kunnen we lekker vermaakt worden (in plaats van dat we zelf dingen moeten ‘doen’ of bedenken). Mocht je, na verloop van tijd, een beetje sloom worden van films of series kijken: ga voor de documentaires.

Je leert iets nieuws en krijgt een leuk inkijkje in een specifiek onderwerp. Bekijk bijvoorbeeld één van deze documentaires over het klimaat en bomen. Of laat je inspireren door de – volgens Manners – 23 beste documentaires van Netflix.

ik verveel me corona wat doen tijdens corona lockdown

6. Ga terug in de tijd met Disney (plus)

Netflix uitgespeeld? Of toe aan iets anders? Met Disney Plus kijk je Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographics. Naast de klassieke Disney films (hoe leuk) heeft Disney Plus ook nieuwe releases.

food snack popcorn movie theater

7. Treat yo self

Gedurende Corona mag je extra lief voor jezelf zijn. Ik neem eigenlijk nooit een facial/massage/manicure/pedicure, maar heb voor aankomende maand toch maar eens een facial ingepland. De salons zijn bovendien nog open en werken vaak erg netjes (Corona proof).

Wat ik ook een gevalletje “treat yo self” vind, is om het huis gezellig te maken met lichtjes en (geur)kaarsjes.

person wearing black gloves massaging a person s hand

8. Kraak je hersenen met vakantie boekjes

Heb je nog wat vakantie boekjes liggen? Van die puzzelboekjes (denksport) vol met sudoku’s en andere ‘hersenkrakers’? Waarom zou je dat niet ook thuis kunnen doen? Op vakantie is het leuk, dus waarom nu niet? Prima tijdverdrijf (en beter dan steeds maar op die telefoon zitten).

black coffee book caffeine close up

9. Begin een bedrijf(je), project, platform, community of blog

Waarom ook niet? Ik luisterde laatst een podcast waarin werd verteld dat de bedrijven die tijdens een crisis zijn opgericht, vaak het meeste succes behalen.

Het klinkt misschien eng: middenin een crisis een bedrijf starten. Maar tijdens een crisis raast de wereld minder snel door. Dit kan je in je voordeel gebruiken. Je kan naast je baan een project starten waar je nu meer tijd voor hebt. Want hoe onzeker de economie nu ook is, er zijn in bepaalde branches écht nieuwe oplossingen nodig. Spring in dat gat.

Ook laat deze tijd zien hoe belangrijk het is om online te ondernemen. Doe er wat mee, mocht er iets kriebelen. The time is now! Mocht je hulp nodig hebben bij ondernemen, bekijk dan eens mijn andere website: www.sophiedeckers.nl.

ik verveel me corona groene kunstplant boommade

10. Leer breien

Blijf komende winter lekker warm met een zelf gebreide sjaal of sprei!

Ik verveel me nog steeds tijdens Corona

Snap ik… Het is geen leuke periode waar we in zitten. Misschien heb je nog iets aan deze andere 35 tips tegen verveling. Een leuk kunstboompje shoppen kan ook nooit kwaad. 😉 Ik wens je veel sterkte deze tijd!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen over deze blog? Reageer dan gerust hieronder, stuur mij (Sophie) een privé bericht of een DM op de Instagram van Boommade.

Niets aan deze blog (Ik verveel me tijdens Corona) is gesponsord of een samenwerking.

0

Je winkelwagen