Je zit ‘gedwongen’ thuis en de verveling slaat toe. Wat thuis te doen tijdens Corona? Ik heb een lijst gemaakt met 35 dingen die je thuis kunt doen tijdens Corona. Deze tips zijn bedoeld voor de mensen die niet ziek zijn, die geen naasten hebben die ziek zijn (of erger), die niet keihard door moeten werken en die (hoogstwaarschijnlijk) zonder kinderen thuis zitten. Wel voor iedereen: heel veel succes deze tijd!

wat thuis doen tijdens corona kunst olijfboom

1. Nog belangrijker dan de dingen die je thuis kunt doen tijdens Corona: neem rust

Rust nemen: nu kan het. Geen sociale ‘verplichtingen’, geen drukke werkweek, geen bomvolle agenda met afspraken. Probeer van de rust te genieten. De tips – over wat thuis doen tijdens Corona – die ik hieronder noem, zijn allerlei dingen die je kúnt doen. Maar zie deze ideeën alsjeblieft niet als moetjes. Het allerbelangrijkste is jouw gezondheid. En dus het nemen van voldoende rust. Zet eens niet een wekker, en probeer minder op je telefoon te zitten.

2. Lees een boek

Hou je ook zo van lezen, maar kom je er vaak niet aan toe? Nu wel! Lees in bed voor het slapen, of gewoon overdag.

3. Buitenlucht

Heb jij het geluk van een balkon of tuin? Ga dan lekker vaak naar buiten. Lees een boek, wied het onkruid (;))en geniet van de zon. Geen balkon of tuin? Je mag naar buiten. Van al het binnen zitten word je (..ik) best sloom. Daarom mag je prima af en toe best een pauze buiten houden. Vergeet tijdens je wandeling niet om naar bomen te kijken: ze verlagen je stress hormoon! En dat kunnen we volgens mij goed gebruiken nu.

4. Wees een goede burger

Haha, maar echt. Daar voel je je ook beter door. Doe boodschappen voor je oude buurvrouw, laat een hond uit, of schrijf je in bij speciale corona hulp-sites. Denk aan NLvoorelkaar.nl, gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl of bij je eigen stad. Doneer aan het Rode Kruis of de Voedselbank. Of bedenk zelf een mooi initiatief!  

5. Zoek contact & verbinding

In deze tijd missen we de verbinding met elkaar. Bel je oma, opa, ouders, familie en vrienden. Ken je de gratis app Houseparty al? Op deze app kan je met veel vrienden tegelijk videobellen en spelletjes doen.

6. DIY (Do It Yourself)

Ga klussen en dingen maken! Wees creatief en verf een bloempot of pimp een kastje. Of wees creatief met een doek of speciaal verfboek. Check bijvoorbeeld eens de kleurplaten van www.paintingexpert.nl.

7. Verander je interieur

Het is lente en lente vraagt om verandering. Ga schuiven en dingen veranderen. Hang een schilderij op, vervang foto’s in foto lijstjes (meteen een goed moment om een nieuwe selectie foto’s uit te printen), wissel de bank van plek, vervang kussens! En, vergeet natuurlijk ook niet om een homemade interieurboom van Boommade te bestellen. 😉

interieur boom interieur kunst boomgrote olijfboom kunst olijfboom voor binnenOlijfboom binnen Kunst olijfboom Olijfboompje Olijfboom in huis Olijfboom woonkamer Olijfboom voor binnen Kunst olijfboompje Olijfboompje binnen Mini olijfboom Olijfboompjes

8. Poets je schoenen

Om straks, als je weer leuke uitjes en etentjes hebt, te kunnen shinen. 😉 Door je schoenen te poetsen gaan ze veel langer mee. Goed voor de wereld en de portemonnee dus. Vergeet ook je sneakers niet. Deze kunnen vaak in de wasmachine. Of poets ze zelf in een emmertje.  

9. Fix/repareer spullen

Heb je kapotte kleren, gordijnen, schoenen? Nu is de tijd om gaten dicht te naaien en dingen te lijmen. Dit soort klusjes schuif je (…uhm ik) vaak voor je uit. Maar weet dat het super veel voldoening geeft als je ze – eindelijk – van je to do lijst kan afstrepen.

10. Ruim op

De lades in de keuken, de kruiden, je kledingkast, het rommelhok/de schuur/garage, de ijskast, kastjes in de badkamer, er is vast genoeg te doen. Mijn tip: begin vooral bij iets kleins. En ken je de Marie Kondo opruim methode al? Zo niet: iets om op te zoeken. Deel je kastjes eens op een andere manier in. En wat dacht je van het schoonmaken van je tandenborstel en haarborstel?

11. Doe je administratie & financiën

I know, niet het leukste klusje om te doen (staat bij mij ook nog op de planning). Maar nu heb je er wel de tijd voor! Heerlijk als dit gedaan is toch? Zelf gebruik ik Jortt. Extra tip: download de DigiID en Berichtenbox apps. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van berichten die je van de overheid krijgt. Ik kwam er – dankzij deze apps – bijvoorbeeld achter dat mijn rijbewijs bijna verloopt.

12. Lente schoonmaak

Met het lekkere weer in aantocht kunnen de ramen weer gelapt worden! Neem ook eens de tijd voor de kozijnen, deuren en plinten in huis.

13. Bewustzijn

Doe je dagelijkse klusjes wat bewuster en minder gehaast. Zelf neem ik bijvoorbeeld voor het eerst ooit de tijd om mijn kleding mooi op te vouwen. Ook neem ik de tijd om goed te kijken naar bepaalde kleding en spullen die ik al lang niet meer gebruik. Gooi deze op een stapel om (straks) naar een kringloop te brengen.

14. Kijk (bioscoop) films

Via CineTree kun je (tot en met 6 april) gratis bioscoop films kijken! Vul als code “samenthuis’ in om jouw gratis account te activeren. Je abonnement stopt automatisch.

ik verveel me corona wat doen tijdens corona lockdown wat thuis doen tijdens corona

15. Speel (online) spelletjes

Ik houd enorm van bordspellen, en misschien jij ook wel. Je kan je echt uren vermaken met kaarten en andere bordspellen. Maar ook met online games. Google op spelletjes voor 1 of 2 personen en je vindt vast iets wat bij jou/jullie past.

16. Ga koken & bakken

Hou je van koken en bakken, maar vind je hier normaalgesproken niet de tijd voor? Nu is je moment. Haal oude en nieuwe recepten tevoorschijn en ga aan de slag. Ik hou zelf niet echt van koken en bakken, maar mijn vriend (gelukkig) wel. Sinds een week eet ik alleen nog maar homemade brood! Nog een tip: maak lekker veel sapjes. Doe hier groente in, dan voel je je meteen wat gezonder en sterker deze dagen.

17. Neem ‘me-time’ in de badkamer

Geef jezelf een (haar)maskertje, scheer je benen, doe je nagels, ga in bad, steek een kaarsje aan en genieten maar. Probeer jezelf nog enigszins te verzorgen deze periode (note to self). Ik draag zelf vaak geen make-up, maar merk dat ik toch meer zin in de dag heb als mijn haren gewassen zijn, en er iets op mijn gezicht zit.

18. Yoga & mediteren

Dit kan prima thuis! Ik yoga al altijd vanuit huis. Bestel een matje of gebruik een kleed. Op Youtube zijn ontelbaar veel yoga – en begeleide meditatie filmpjes te bekijken.

19. Sporten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik beweeg echt amper thuis. En dat terwijl je thuis ook gewoon kunt sporten. Denk, naast yoga, aan een 30-day ab/plank challenge. Of ga af en toe de deur uit voor een hardloop ronde of een wandeling.

20. Muziek lijstjes maken

Bundel je favoriete muziek in een nieuwe lijst op Spotify of Soundscloud. En ga eens op zoek naar nieuwe muziek. Muziek doet echt veel voor je mood, dus vergeet niet de muziek aan te zetten deze tijd!

duurzame podcast wat thuis doen tijdens corona ik verveel me corona lockdown dingen doen

21. Bestel (eten) bij je lokale ondernemer

#Supportyourlocal. Geniet thuis van een drie gangen diner van je favoriete restaurant.

22. Ruim je computer op

Sorteer foto’s en bestanden en ruim je bureaublad op. Vergeet ook niet om een back-up te maken! En: sla je mail box niet over. Schrijf je uit van alle spam-mails die je niet meer wil ontvangen.

23. Luister podcasts

Er is zó veel op podcast gebied. In de podcast app (standaard op de iPhone) zoek je podcasts op per categorie. Handig toch?

24. Luister boeken

De Online Bibliotheek heeft nu een top actie lopen. Een selectie van hun audioboeken zijn namelijk gratis te beluisteren. Download de gratis app en kies de boeken uit die je aanspreken.  

25. Volg een online cursus

Veel ondernemers bieden op dit moment allerlei cursussen en workshops aan. Een groot deel hiervan is gratis (als teaser). Ik woonde afgelopen week bijvoorbeeld een online masterclass bij om meer te leren over SEO.

26. Creëer een thuis-werkplek 

Als je ineens vanaf huis moet werken, is de kans groot dat je (nog) geen werkplek had. Creëer er daarom een. Maak een fijne en nette plek om te werken. Vraag je baas om een extra beeldscherm, toetsenbord en muis.

ik verveel me corona fotoboek maken

27. Lees blogs en kijk vlogs

Een van mijn favoriete bezigheden is vlogs kijken, haha. Nu heb ik hier veel meer tijd voor. Ik haal er vaak inspiratie uit en vind het echt de ultieme manier om te ontspannen.

28. Onderhoud je vervoersmiddelen

Maak je auto schoon, van binnen en van buiten. Rituals heeft ook fijne auto-geurtjes. Geen auto? Pomp de banden van je fiets op en zet eindelijk de fietsbel erop. 😉

29. Maak een verlanglijstje voor je eerstvolgende feestje / verjaardag.

Laten we ons alvast verheugen op de toekomst!

30. Ga puzzelen

Bestel (of leen!) een puzzel met 1000 stukjes. Daar ben je vast lang genoeg zoet mee. Ook goed tegen stress en om je hoofd leeg te maken!

31. Leer een nieuwe gewoonte aan

Probeer een nieuwe gewoonte aan te leren. Hou voor jezelf bij of je je inderdaad elke dag aan je nieuwe gewoonte hebt gehouden. Nieuwe gewoonten die ik probeer aan te leren zijn:

  1. niets meer eten na het avondeten (*update november 2020: fail)
  2. elke dag mijn tanden stoken (*update november 2020: check)

32. Fris je apparatuur op

Maak je telefoon, toetsenbord en muis schoon.

apple devices books business coffee

33. Update je cv & socials

Klopt je LinkedIn pofiel bijvoorbeeld nog wel?

34. Organiseer je telefoon

Verwijder de apps die je niet meer gebruikt en wel ruimte in beslag nemen. En kan je dan meteen nog wat foto’s verwijderen? Scheelt veel in de snelheid van je telefoon!

35. Check niet elke 10 minuten het nieuws

En daar wil ik deze “Wat thuis doen tijdens Corona-blog” mee afsluiten. Veel succes deze periode! Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad.

Hopelijk weet je nu wat je thuis kan doen tijdens Corona

Ik wens je veel succes gedurende deze (gedeeltelijke) lockdown. Heb je nog vragen en/of opmerkingen over deze blog? Reageer dan gerust hieronder of stuur mij (Sophie) een privé bericht of een DM op Instagram.

Meer tips over wat je thuis kunt doen tijdens Corona?

Wil je meer tips over wat te doen tijdens Corona? Ik heb inmiddels nog 10 extra dingen bedacht die je thuis kunt doen tijdens Corona.

Niets aan deze blog (Wat thuis doen tijdens Corona) is gesponsord.

0

Je winkelwagen