HOME

Binnen genieten van het natuurgevoel. Met een Boommade – staat voor “homemade interieurboom” – kan het. Het is Boommade’s missie om mens en natuur weer dichter bij elkaar te brengen. Want dat de natuur een positieve invloed op ons heeft is een feit. Uit onderzoek blijkt dat alleen al het kijken naar (plaatjes van) bomen ons tot rust laat komen! Naast het gevoel van rust, associeert Boommade bomen met schoonheid, kracht, groei, harmonie, ontspanning en verbondenheid met de wereld. Vanuit die zienswijzen worden de Boommades gemaakt: met liefde, met de hand en met respect voor moeder natuur. 

kunstboom in huis sierboom boom voor binnen interieurboom groene boom in huis interieurboom boom voor binnen bloesemboom neppe olijfboom onderhoudsvrij duurzame kunstbomen bomen voor in huis en binnen magnoliaboom magnoliabomen kunsttakken boommade

Wat maakt Boommade?

Boommade maakt homemade interieurbomen. Dat zijn stijlvolle, handgemaakte kunstbomen voor binnen. De bomen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo maakt Boommade naast de grote Boommades, ook midi en mini Boommades. Shop direct of laat je inspireren door het lookbook:

kunstplant in beton magnoliaboom in huis witte bloesemboom beton kunstbloesem kunst bloesemboom in huis interieurboom boommade witte bloesem kunst olijfboom interieurbomen kunstbomen huren kopen neppe boom

Wat is een Boommade? 

Een Boommade bestaat uit een echte, gedroogde, stam waar kunsttakken met kunstbladeren (en bloemen) in zijn bevestigd. Door de combinatie van de echte stam met hoge kwaliteit kunstbladeren is een Boommade amper van een echte boom te onderscheiden. Omdat Boommade duurzaam wil opereren gebruikt zij stammen van omgevallen bomen uit Nederlandse bossen of parken. Die stammen hebben geen wortels meer. Een Boommade groeit dus niet en heeft geen onderhoud nodig. De stam van de Boommade staat in principe in een grijze betonnen voet. Dit geeft de boom een stoere en moderne look. 

Heel blij met Boommade. Zelfs binnen beperkte tijdslimieten wist Sophie geheel naar onze wens een fantastische boom te leveren waaruit haar passie voor bomen goed te zien is in het eindresultaat. Davine Nagel, stylist @ MOOOI BV

Hoe kom ik aan een Boommade?

Vind je het fijn om de bomen eerst in het echt te zien? Maak dan een afspraak om langs te komen bij de Boommade werkplaats te Rotterdam. De (meeste) mini en midi Boommades zijn rechtstreeks te bestellen via de shop. Voor wat betreft de grote Boommades, werkt Boommade vooral op aanvraag. Jij kan dus, geheel naar eigen smaak, jouw eigen Boommade (laten) samenstellen. Boommade helpt daar uiteraard graag bij. Laat je inspireren door (kunst)bomen, gemaakte Boommades (zie het lookbook hierboven of de Instagram van Boommade), de desbetreffende ruimte of eigen verbeelding. Is je interesse gewekt? Lees hier hoe het proces precies in zijn werk gaat.

Bezorging van een grote Boommade binnen de Randstad is €35. Daarbuiten worden de extra benzinekosten gerekend (€0,19 per km). Bezorging in België is mogelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf je Boommade op te halen in Rotterdam (en in enkele gevallen in Amsterdam). 

Wie maakt de Boommades?

Alle Boommades worden handgemaakt door ‘treeEO’ Sophie Deckers. Inmiddels heeft zij al meer dan 100 Boommades mogen maken. Sophie werkt met name op aanvraag en luistert graag naar de specifieke wensen van de klant. Door deze werkwijze is er altijd een Boommade die perfect bij jou(w interieur, restaurant, salon, winkel, hotel of showroom) past. Omdat alle Boommades ‘homemade’ zijn, is elke boom one-of-a-kind

Op korte termijn kon Sophie nog twee bomen voor ons maken. Het resultaat was prachtig en de communicatie fijn en vlot. De bomen hebben door heel Europa gereisd en waren echte eyecatchers. Dankjewel! – Koen Embregts, producer @ Jamjam Marketing BV

Wat maakt (de kunstbomen van) Boommade duurzaam?

Boommade is een ode aan de boom. Helaas verdwijnen er jaarlijks wereldwijd 15 miljard bomen. Dit betekent dat elke twee seconden een bos ter grote van een voetbalveld wordt vernietigd. Vandaag de dag is al 80% van alle bossen wereldwijd verdwenen.

Boommade wil (onder andere) jou bewust maken van het belang van bomen. Dit doet Boommade door te bloggen over duurzaamheid én over weetjes over de natuur en/of bomen. Je vindt deze content op de blog en Instagram van Boommade.

Boommade laat voor elk verkocht product (klein of groot) een boom planten via de NGO One tree planted. In 2019 heeft Boommade – na een succesvolle crowdfunding – al meer dan 380 bomen mogen laten planten (update: juli 2019)! Ook compenseert Boommade de uitstoot van haar vervoer.

Verder worden – voor het maken van de Boommades – dode stammen en takken uit Nederland gebruikt. Boommade gebruikt het hout van omgevallen bomen. De natuur wordt hiervoor dus niet aangetast. Wel krijgen de dode stammen en takken optisch nieuw leven.

De Boommades zijn onderhoudsvrij en hebben geen water en/of grondstoffen nodig. Door de natuur naar binnen te halen met een Boommade in plaats van met echte bloemen en/of planten, draag je bij aan het terugdringen van het gebruik van (fossiele) energie, water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. 

Kan ik de kunstbomen ook huren? 

De kunstbomen zijn op aanvraag te huur. Geef jij (of jouw bedrijf) binnenkort een feest of organiseer je een bijzonder event waar mooie, sfeerverhogende kunstbomen niet zouden misstaan? Maar zijn de kunstbomen daarna niet meer nodig? Dan is het voordeliger om de kunstbomen te huren. Neem gerust contact op, dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.

Vanuit de gedachte ‘Ik ben het zat dat al onze planten doodgaan’ ging ik op zoek naar kunstplanten. Al snel kwam ik Boommade tegen, die geen kunstplanten, maar bomen maakt. Na meerdere foto’s gezien te hebben was ik helemaal verkocht. Ik wilde geen kunstplant, maar een kunstBOOM! Sophie kwam bij mij thuis om na te denken over wat voor boom het beste in ons huis zou passen. Echt op maat dus. Toen de boom geleverd werd was ik op slag verliefd. Wat een juweeltje om toe te voegen in je interieur. En wat een impact heeft het op de look & feel in je huis. Ik kijk er nog steeds iedere dag naar en word iedere dag verliefder. – Farnoosh Shahmohammadi

Zakelijke klanten 

boommade zakelijke klanten kunstboom kunstplant interieurboom mooi duurzame boom voor binnen stijlvol interieur

0

Your Cart