Wat is een leuk en duurzaam Moederdag cadeau?

Het is bijna Moederdag (zondag 5 mei 2024). Een mooi moment om je lieve moeder in het zonnetje te zetten! Helaas ontbreekt het nog wel eens aan goede cadeau inspiratie. Want wat is nou een leuk én duurzaam Moederdag cadeau? Waar maak je je moeder echt blij mee op Moederdag? Ik zocht het voor je uit! 

duurzaam moederdag cadeau duurzaam valentijnscadeau

 

Waar moet een leuk en duurzaam Moederdag cadeau aan voldoen?

Wat mij betreft voldoet een leuk en duurzaam Moederdag cadeau aan een aantal van deze ‘eisen’:

• Het is iets blijvends;
• Iets persoonlijks;
• Iets dat past bij jouw moeder;
• Of iets met een betekenis.

Ook ben ik helemaal vóór duurzame cadeaus! Mijn (net bedachte) Moederdag motto: denk niet alleen aan je eigen moeder, maar ook aan Moeder Natuur. Dus hop, weg met die prullaria en wegwerp cadeaus. 😉

Mijn top 6 favoriete duurzame Moederdag cadeautjes:

bomenfeitjes vriendschap tussen bomen bomen feitjeskunst boom op stam kunst olijfboompje kunst boompje kunst ficus kunst vijg kunst plantje kunst bomen kunst boompjes groen

Vlnr: kunst ficusboompje, kunst olijfboompje, kunst mangoboompje – allemaal gemaakt op echt hout

#1 Een blijvend boompje of plantje voor binnen

Met de interieurbomen van Boommade haal je het natuurgevoel naar binnen. De handgemaakte kunst boompjes hebben geen onderhoud nodig en zijn op een duurzame manier gemaakt.

Extra leuk: voor elk product dat je bij Boommade koopt, laat Boommade een echte boom planten. Zo geef je je moeder niet alleen een eigen kunst boompje, maar ook een echt (levend) boompje ergens ter wereld!

kunst magnolia takken duurzaam moederdag cadeau duurzame bloemen

Vlnr: witte magnoliatak, donkerroze magnoliatak, lichtroze magnoliatak

#2 Zijden bloemen als duurzaam Moederdag cadeau

Van bloemen wordt bijna elke moeder blij. Maar helaas is de bloemenindustrie nogal vervuilend. Bloemen worden gekweekt in verwarmde kassen. Deze kassen slurpen gas en stoten veel CO2 uit. Daarnaast zou je verwachten dat veel bloemen gewoon uit Nederland komen. Maar veel van ‘onze’ bloemen worden ingevlogen uit verre landen.

Heel wat moeite dus. En dat terwijl we de bloemen binnen twee weken weer weggooien. Au. Zijden bloemen zijn de oplossing. Van onze natuurgetrouwe siertakken kan je moeder nog járen genieten. Vind je het lastig om iets voor je moeder uit te kiezen? En wil je haar de keuze geven? Boommade heeft ook cadeaubonnen!

duurzame koffie duurzaam kerst cadeau tips duurzaam moederdag cadeau

 

#3 Koffie- en thee gerelateerde cadeaus

Is jouw moeder een koffie of thee leut? Dan zijn er genoeg duurzame cadeau opties die je kunt geven. Wat dacht je van duurzame koffiebonen die ze nog niet kent? Verse thee? Of een grote theedoos van Yogi thee (mijn favoriete theemerk). Deze theedoos van Pukka krijgt ook lovende reviews, dus lijkt mij het proberen waard!

Ook zou je kunnen gaan voor biologisch afbreekbare cups als ze een Nespresso koffiezet apparaat heeft. Dit soort cups lossen op in de aarde. In de aarde wordt de koffie omgezet tot compost waar de plantjes dol op zijn. Dan smaakt je koffie net wat lekkerder, toch?

Wat ook leuk is om te geven: een thee kransje met jou! Reserveer ergens een gezellige high tea voor jullie samen. Of ga zelf aan de bak, en verwen haar met een homemade high tea!

Mijn laatste tip voor de moeder die van koffie- en/of thee houdt: haal een strippenkaart bij een lekkere koffietent bij haar in de buurt. Zo support je ook nog eens een lokale ondernemer!

manicure duurzaam kerst cadeautje kerst cadeautjes duurzaam moederdag cadeau

 

#4 Een massage, facial of manicure/pedicure (bon)

Veel moeders hebben eigenlijk alles al. Behalve genoeg tijd voor zichzelf. Want welke moeder zou er nou niet eens even lekker willen ontspannen?

Een massage-, facial-, manicure- of pedicure bon is het perfecte cadeau, omdat moeders zichzelf vaak niet de tijd gunnen om écht te ontspannen of om geld aan zichzelf uit te geven. En ja, een massagebon is misschien wat aan de prijs. Maar als je broers of zussen hebt, kom je misschien toch gezamenlijk op een leuk bedrag uit.

duurzaam moederdag cadeau handgemaakte zeep

 

#5 Lekkere douche en bad spulletjes als duurzaam Moederdag cadeau

Anno 2024 zijn er steeds meer duurzame badderproducten. Heerlijk! Laat je moeder bijvoorbeeld eens kennis maken met een plasticvrije shampoo bar.

Lush is mijn favoriete duurzame merk voor bijzondere douche- en bad spullen. Hun producten zien er altijd prachtig uit. En de winkel ruik je al van verre. Lush heeft rondom Moederdag (en andere feestdagen) vaak prachtige, lekker ruikende cadeau pakketten die ze aanbieden. En een dikke bonus: alle producten zijn vegan.

ik verveel me corona wat doen tijdens corona lockdown wat thuis doen tijdens corona

 

Heb jij al inspiratie voor een duurzaam Moederdag cadeau?

Weet je al wat voor Moederdag cadeau je wilt gaan halen? Vergeet dan niet om te kijken bij tweedehandswinkels. Misschien ligt jouw cadeautje wel bij je lokale kringloopwinkel. Of staat je duurzame cadeau gewoon te koop op Marktplaats of Vinted. Dit scheelt vaak enorm veel geld én is hartstikke duurzaam. Win-win!

Fijne Moederdag!

Liefs,
Sophie | TreeEO Boommade

sophie deckers boommade
0

Je winkelwagen