Bomen maken als beroep. Je hoort het niet vaak. Mijn leven is sinds ik onderneem nogal veranderd. Geen dag is hetzelfde. Omdat ik wel eens vragen krijg hoe mijn weken er uit zien, besloot ik een blog bij te houden van afgelopen week. Op Instagram stemden jullie eigenlijk voor een vlog over mijn leven als Tree-E-O, maar daar moet ik eerst nog 100 tegenargumenten in mijn hoofd voor overwinnen. 😉 Misschien leuk voor in de toekomst! Voor nu in ieder geval een blog. Hopelijk vind je het leuk om te lezen.

bomen maken kunstboom maken kunstbomen maken interieurboom maken bloesemboom maken hoe maak je een kunstboom hoe een boom maken

Weekend: rustig

In het weekend probeer ik nooit te veel voor Boommade te doen. Ik kan me de laatste keer dat ik bomen maakte in het weekend niet herinneren. Afgelopen weekend plande ik in wat Instagram posts in (via Later), bedacht ik het idee van deze blog, mailde ik nog wat mensen en maakte ik een inspiratiebord op Pinterest voor mijn fotoshoot op donderdag! Ook vul ik elk weekend mijn agenda in voor de week daarop. Ik onthoud namelijk helaas niets als ik mijn afspraken en to do’s niet opschrijf.

Maandag: blonde in action

Op maandag pas ik eens in de twee weken op op een heel lief meisje. Deze maandag pas ik niet op, maar werk ik vanuit mijn werkplaats (de garage van mijn ouders in Rotterdam). Daar begin ik de week met het maken van beton: mijn minst favoriete klus. Het duurt altijd langer dan ik denk en daarna ben ik moe en vies. Wel blij als dit weer achter de rug is.

Na de beton-klus haal ik een paardentrailer op. Eens in de zowel tijd huur ik een paardentrailer voor grote bomen die niet in de auto passen. In de middag moest ik namelijk een grootse Boommade en meer groens naar een klant brengen (zie deze Instagram post). Aangekomen bij de trailerverhuurder bleek helaas dat de trekhaak niet meer onder de auto van mijn ouders zat. Dat was een leuke blonde actie. Had het niet gecheckt. Deze grap kostte me meer dan een uur extra en dus moest ik de rest van de middag haasten.

Weer terug aangekomen op de werkplaats mét paardentrailer én trekhaak, laden mijn ouders en ik de trailer in. Super lief dat zij zo vaak helpen. Mijn vader en ik vertrekken vervolgens naar de klant. Een paardentrailer is niet altijd even makkelijk te parkeren, dus heel fijn om dit met z’n tweeën te doen.

Op locatie zorg ik voor het groen en bewonder ik het prachtige huis van @deoudemeubelfabriek. Rond half 5 rijden we weg. De paardentrailer brengen we terug en om 7 uur zijn we weer in Rotterdam. Daar eet ik met mijn ouders. Deze fabulous tree-e-o slaapt maandagavond in haar oude meisjeskamer in haar ouderlijk huis. 😉

Dinsdag: sociale dag

De dinsdag begon erg leuk met een afspraak in het WTC Rotterdam. Ik sprak daar af met een coach van het WTC die mij gaat helpen om Boommade verder uit te breiden naar het buitenland. Ik moet hier nog wat papierwerk voor regelen, maar in principe gaat de coaching door. Voor geïnteresseerden/ondernemers: het gaat om deze SIB Coachingsvoucher. Heel veel zin om met mijn nieuwe coach aan de slag te gaan en Boommade verder uit te breiden!

’s Middags knip ik kunstbladeren, update ik mijn website en  doe ik – samen met mijn vriend, nog zo’n fijne lieve helper – mijn BTW aangifte voor Q4 2019. Ook heb ik contact met Brenger (transport bedrijf, om te kijken voor een eventuele samenwerking) en TREX: in februari zal ik een stand op hun groenbeurs hebben.

Woendag: mini bomen maken met Marlies

Op woensdag komt mijn helpende hand Marlies gezellig boompjes maken. Zij komt eens in de week een paar uur klussen en maakt al sinds een aantal maanden de mini Boommades. Als Marlies weg is, ruim ik de werkplaats op, werk ik me door mijn inbox heen en breng ik het afval uit de garage naar het milieupark. In de middag schuur ik het beton van een aantal boompjes en zet ik een olijfboompje klaar voor een klant die ’s avonds langs komt.

Donderdag: fotoshoot

Op donderdag komt Odette langs van Odette Denijs Fotografie. Ik won een fotoshoot bij haar, wat een geluk! Volgens mij zijn de foto’s heel mooi gelukt. Odette is in ieder geval ontzettend goed. We shootten op locatie en bij mij thuis. Na de lunch werk ik mijn inbox bij en begin ik met de aanmaak van een Boommade-winkel voor op Bol.com, to be continued…

Vrijdag: rustig

Op vrijdag ben ik vooral druk met wat persoonlijke dingen die ik moet regelen. Toch doe ik nog wel wat voor Boommade. 😉 Ik bel met twee klanten en ga langs bij The Core. The Core is een nieuwe locatie in Amsterdam die helemaal ingericht is om vrouwen te coachen en te laten ontspannen. Tijdens “the Core Sessions” leren vrouwen meer over hun lichaam en geest, hunzelf, relaties, de liefde en krijgen zij een toolkit mee naar huis om alles uit het leven te halen. Ik ga in ruil voor zes sessies een boom (plus iets extra’s – daarover later meer) maken voor deze mooie plek!

Deze week: focus op bomen maken

Deze week staat weer in het teken van hele andere dingen. Zo moet ik redelijk wat kunstbomen maken, mijn voorraad bijkopen, een winactie voorbereiden (al online al je dit leest!) en stammen zoeken. Zoals ik al zei, geen dag is hetzelfde. 🙂

Vinden jullie het leuk als ik meer blogs deel zoals deze? Ik hoor het graag! Je kan hieronder reageren, in een e-mail of via een Instagram berichtje.

0

Je winkelwagen