Valentijnsdag: een dag die voor veel mensen vooral als commercieel aanvoelt. En ik hoor eigenlijk ook bij die groep. De cadeaus die worden aangeprezen voor Valentijnsdag zijn vaak afgezaagde prullaria. Denk aan: chocola die net niet lekker is, een mok met hartjes of een klok met een persoonlijke foto. No thanks! Wil je jouw Valentijn nou wél iets leuks – en duurzaams – geven op 14 februari, hier mijn tips voor een duurzaam Valentijnscadeau.

duurzaam moederdag cadeau duurzaam valentijnscadeau

Duurzaam Valentijnscadeau #1: Een bosje bomen

Het WNF heeft een actie lopen waarbij je jouw Valentijn kan verrassen met een heel leuk duurzaam Valentijnscadeau, namelijk: met een bosje bomen (in plaats van bloemen). Een klant van mij wees me hierop (heel leuk!).

Schrijf voor je Valentijn een bijpassend kaartje met een catchy – en enigszins misselijkmakende 😉 – tekst zoals “Ik zie groen van verliefdheid” of “Ik krijg bosjes op mijn wangen als ik aan je denk”.

Het WNF plant het bosje bomen in het Atlantisch Regenwoud. Ook ontvangt jouw Valentijn een persoonlijke video en een mooi aandenken aan zijn/haar per mail. Bestel je bosje bomen hier. De bosjes zijn er vanaf € 9,95 tot € 29,95.

oerbos biolawieza duurzaam valentijnscadeau valentijnsdag duurzaam cadeau

Duurzaam Valentijnscadeau #2: Verras je lover met een van onderstaande ervaringen

Geef een ervaring. I know, lekker standaard als je denkt aan duurzaamheid. Maar niet minder leuk. Ik heb een aantal suggesties voor je in petto.

Mijn suggesties: ontbijt op bed, een nachtje weg, een wandeling op een mooie plek die jouw geliefde nog niet kent, een massage, een wellness dag, uiteten, een mani- of pedicure, een movie night, spelletjes avond en/of kook een heerlijk diner. Flesje wijn erbij, kaarsjes aan, muziekje op en genieten maar.

manicure duurzaam kerst cadeautje kerst cadeautjes

Duurzaam Valentijnscadeau #3: Geef je Valentijn iets wat hij/zij écht graag wilt

Wil je toch iets tastbaars geven? Zoals een luchtje, zonnebril, kledingstuk of sieraad? Koop alleen iets dat jouw Valentijn écht wilt en écht gaat gebruiken. Het is zo zonde om dingen puur te kopen voor ‘het kopen’.

Helemaal duurzaam is natuurlijk om dit cadeautje tweedehands te kopen. Struin online Marktplaats en Vinted af naar parels, of laat je verrassen in een lokale kringloopwinkel.

Wellicht wat minder origineel om te geven, maar met een cadeaubon zit je altijd goed. Jouw geliefde kan dan iets kopen wat hij of zij écht graag wilt. (Boommade heeft ook cadeaubonnen. Onze online cadeaubonnen worden persoonlijk en op maat gemaakt voor de gelukkige ontvanger).

Stories olijfboom kunst boom groot interieurbomen

Duurzaam Valentijnscadeau #4: Geef een duurzaam cadeau

Lekker voor de hand liggend, maar: geef een duurzaam cadeautje. Vandaag de dag zijn er veel gerecyclede of zero waste cadeaus te vinden. Er zijn zelfs spullen die helpen bij het verduurzamen van je leven. Denk aan: een herschrijfbare schrift, een (variant van de) Dopper, plasticvrije verzorgingsmiddelen, een e-book, een SodaStream, en ga zo maar door.

Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld op ecogoodies.nl. Zij hebben een verzameling gemaakt van allerlei duurzame webhops.

duurzame koffie duurzaam kerst cadeau tips

Duurzaam Valentijnscadeau #5: Kies voor kunst- of droogbloemen

Ga voor kunst bloemen (of droogbloemen) in plaats van echte bloemen. Kunstbloemen gaan lang mee en zijn veel duurzamer dan echte bloemen. Die parallel kan je meteen doortrekken naar jullie relatie: een relatie die niet verwelkt.

Bestel bijvoorbeeld onze natuurgetrouwe kunstbloemen. Pak je liever wat groter uit? Bestel een uniek handgemaakt kunstboompje van Boommade. Bomen staan voor groei en verbinding. Twee belangrijke pijlers voor een goede relatie, lijkt mij.

Extra groen: voor elk verkocht product laten wij een echte boom planten.

kunst magnolia takken duurzaam moederdag cadeau duurzame bloemen

Meer duurzame Valentijncadeaus?

Wil je meer duurzame cadeau inspiratie? Ik schreef eerder deze blog over duurzame kerstcadeautjes waar je iemand écht blij mee maakt. Deze cadeaus voldoen ook zeker als duurzaam Valentijnscadeau!

Nog een tip: mocht je nou zelf graag iets willen krijgen van jouw Valentijn, vraag het hem/haar/hen dan! Dat werkt andersom net zo. Wil je juist niets krijgen, en wil je Valentijn overslaan: vertel hem/haar/hen dit dan ook. Zo weten jullie waar jullie aan toe zijn.

bomenfeitjes vriendschap tussen bomen bomen feitjeskunst boom op stam kunst olijfboompje kunst boompje kunst ficus kunst vijg kunst plantje kunst bomen kunst boompjes groen

Meer blogs lezen over duurzaamheid?

Boommade schrijft blogs over bomen, ondernemen, interieur een duurzaamheid. Veel leesplezier!

Zou je zelf ook eens een gastblog willen schrijven voor Boommade? Boommade staat open voor gastblogs over bomen, interieur, duurzaamheid of een combinatie van deze drie! Mail Boommade gerust. Sophie, de oprichter van Boommade, komt zo snel mogelijk bij je terug.

interieur bomen voor binnen boommade kunst bomen kunstbomen siertakken kunsttakken

0

Je winkelwagen