decoratie takken in de winter kunsttakken siertakken bessen besjes distels

Decoratietakken zijn hot. Ik zie het veel om me heen: in huizen, winkels, kantoren, restaurants, salons, hotels, enzovoort. Met kunsttakken haal je een gevoel van levendigheid en fleurigheid naar binnen. En dat kan elk interieur gebruiken! Kunsttakken blijven altijd goed. Toch kan het leuk zijn om met ze te variëren. Probeer mee te gaan met de seizoenen. Want zeg nou zelf: het voelt toch niet helemaal natuurlijk om hartje zomer een herfsttak met besjes te hebben staan? In deze blogreeks vertel ik je meer over welke kunsttakken bij welk seizoen passen. We beginnen met decoratie takken voor in de winter.

Welke decoratie takken passen mooi bij de winter?

We beginnen de blogreeks met de winter. Op dit moment is het winter en ligt er zelfs een prachtige laag sneeuw in Nederland! Onder de grond gebeurt er van alles: moeder natuur maakt zich alweer klaar voor de lente. Maar op het oppervlak lijkt er weinig te gebeuren. Er groeit en bloeit niet veel. Welke decoratie takken kan je in de winter het beste gebruiken?

winterse siertakken kunst takken decoratie takken winter interieur

Kale winterse takken

We beginnen met de winter. In de winter zijn de bomen kaal. Er groeit niet bijzonder veel in de natuur. Om de winter door te trekken in jouw interieur kan het daarom leuk zijn om wat kale takken in een vaas te doen. Ja: gewoon takken uit de natuur! Wellicht vind je iets moois tijdens een winterwandeling. Niet afzagen natuurlijk, gewoon netjes van de grond rapen. Je kunt er lampjes in hangen voor een extra knus effect.

winter takken decoratie interieur

Bruine kunst disteltakken

Zijn kale takken niet jouw ding? Dan kunnen we het meer zoeken in kleur. De kleur bruin past goed bij de winter. Het is een warme en natuurlijke kleur en dus perfect om een stoere wintersfeer te creëren in huis. Denk bijvoorbeeld aan bruine kunst disteltakken. Deze takken vindt je in de natuur ook in de winter. Onze disteltakken zijn van zichzelf al zeer natuurgetrouw, en door de kunsttakken in de winter neer te zetten past dit mooi bij het seizoen.

De droogbloemen-look

Droogbloemen zijn al een tijdje in. Het voordeel van droogbloemen is dat ze langer mee gaan dan een vers boeket bloemen. Hierdoor kunnen de droogbloemen ook prima in de koudere maanden. Juist! Ik vind droogbloemen typerend voor de koudere maanden. Droogbloemen hebben vaak mooie warme kleuren. Denk aan bruin, beige, oranje en rood. Perfect om wat warmte in jouw interieur te brengen. Bestel dus een bosje droogbloemen, of ga voor kunstbloemen in droogbloemen look! Op deze manier kan je nog véél langer genieten van je bos. En hoef je je geen zorgen te maken om uitval van de bloemen. Makkelijk! Bekijk bijvoorbeeld eens ons prachtige fall in love with nature boeket.

Kunst bessentakken

Decoratietakken met bessen zijn ideaal voor de herfst- en wintermaanden. Bessen groeien namelijk ook in de koudere jaargetijden. Ga voor kunsttakken met bessen in rode of oranje kleuren voor een winterse look en feel.

Eucalyptus takken

Eucalyptus takken verwacht je misschien niet zo snel in dit rijtje decoratietakken voor winter. Toch zijn sommige soorten eucalyptus winterhard! Door de grijzige ondertoon in het eucalyptusblad past de eucalyptus ook goed bij de winter. De eucalyptus wordt door haar milde kleur ook vaak gebruikt in droogbloem boeketten.

Een kunst dennenboompje

Het dennenboompje kan natuurlijk niet achterblijven in jouw winter-interieur. De dennenboom is dé winterboom. Met ons kunst dennenboompje geniet je jaar na jaar van winterse sferen in huis. Leuk voor de kerst, maar – vanwege het kleine formaat – ook prima voor de overige wintermaanden.

Wat zijn jouw favoriete decoratie takken voor de winter?

Zit jouw favoriet tussen mijn lijstje? Of ben ik nog wat winterse decoratie takken vergeten te noemen? Reageren kan onder dit bericht, of stuur mij (Sophie, oprichter van Boommade) een berichtje op Instagram. Binnenkort vul ik deze reeks aan met kunstbloemen voor de lente, zomer en herfst! Suggesties zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen