Een tijdje terug zag ik (Sophie, oprichter van Boommade) een afbeelding van een omgevallen boom. De boom lag horizontaal op de grond. Ondanks dit, leefde de boom nog wel. Zijn groene kruin stak vol trots de lucht in. Ik – als bomen fan – raakte geïnspireerd. Ik wilde de afbeelding weer terugvinden, en kwam toen nog véél meer badass bomen tegen die weigeren dood te gaan, ondanks hun wrange omstandigheden. Lees en kijk je mee?

bomen die niet dood gaan omgevallen-boom-die-blijft-groeien
“Tree fell down years ago, but never gave up”

Op zoek naar een boom voor binnen die niet dood gaat? Boommade maakt homemade interieurbomen. Dit zijn bomen gemaakt van echte stammen in combinatie met kunsttakken en bladeren (of bloemen). Bekijk onze webshop vol kunst bomen, kunst planten en kunst bloemen. Of laat een boom op maat maken.

1. De boom van Kalaloch

De boom van Kalaloch is een reusachtige boom die zichzelf staande houdt boven een gat. De grond onder zijn stam is afwezig vanwege bodemerosie. Hij is te bewonderen op het strand van national park Olympic National Park te Washington. De boom van Kalaloch wordt ook wel The Tree of Life genoemd.

2. De meest eenzame boom ter wereld

De meest eenzame boom ter wereld is op dit moment een spar in Nieuw Zeeland. Zijn buurman staat maar liefst 200 kilometer verderop. Dit laat zien de grond rondom de meest eenzame boom niet al te best is voor de groei bomen.

Desalniettemin kende wij tot 1973 een loner die in zijn eentje middenin de Sahara groeide! Binnen een straal van 400 km was geen levende plant te bekennen. De boom kwam helaas aan zijn einde. Maar niet vanwege de barre leefomstandigheden. Nee, een dronken vrachtwagenchauffeur reed tegen de boom aan. Dit verzin ik niet.

eenzame-boom bomen die niet dood gaan boom die niet dood gaat

3. De looping palmboom

Deze palmboom groeide vanaf begin af aan schuin. Zo erg, dat de boom weer terug naar de grond zakte. Gelukkig had de palmboom een oplossing in petto. Hij maakte een looping en herpakte zichzelf. Trots!

4. De Boommade

Een beetje flauw, maar ik moet het toch noemen. Mijn homemade interieurbomen zijn eigenlijk al dood. Voor mijn kunstbomen gebruik ik namelijk stammen die ik vind op de grond. Deze stammen hebben geen wortels meer. Toch krijgen deze stammen en takken optisch een nieuw leven. Ik droog en bewerk de stammen, om ze volgens weer ‘aan te kleden’ met kunstbladeren en/of bloemen.

kunstboom met fruitboom stam boommade interieurbomen kunstboom woonkamer boom die niet dood gaat bomen die niet dood gaan

5. Bomen die niet dood gaan en blijven vechten voor hun leven

Soms zeggen plaatjes meer dan woorden. Daarom: laat je inspireren door onderstaande bomen.

boom op rots
boom-groeit-uit-steen bomen die niet dood gaan bomen weigeren te sterven boom die niet opgeeft
boom groeit uit andere boom bomen die niet dood gaan

Meer bomen graag

Ik vind het zo gaaf om te zien dat de natuur echt de wil heeft om te groeien. Als wij mensen de natuur de ruime zouden geven, zou de aarde in één keer groen zijn. Dan zou de aarde natuurlijk niet meer leefbaar voor ons mensen zijn, toch vind ik het een mooi idee.

Liever leren van een echte kenner? Ik vind dit boek over bomen (geschreven door een boswachter) echt een aanrader! Het leest lekker en is en heel leerzaam! Ik stond versteld van de ‘kracht’ van bomen. 

Kunst bomen die niet dood gaan (omdat ze dat al zijn 🙂 )

Omdat Boommade een ode aan de boom is, plant ik (Sophie, oprichter van Boommade) voor elk verkocht product een boom. Je leest hier meer over duurzaamheid binnen Boommade.

Benieuwd naar de kunstbomen die ik maak? Bekijk dan eens de webshop, het lookbook of de Instagram van Boommade. Mocht je nog vragen hebben, hoor ik dat graag!

De meeste foto’s komen van Reddit.com.

0

Je winkelwagen