Wil jij de natuur in huis halen? Lees dan snel verder voor Tessa’s tips:

Hoi! Mijn naam is Tessa en met mijn bedrijf Studio Viridi help ik mensen aan een interieur waar zij zelf, maar ook de wereld blij van worden! Hierbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke en duurzame stoffen, materialen en producten. In deze blog geef ik een aantal tips waarmee je de connectie met de natuur in je interieur kunt versterken. Dit geeft niet alleen een fijne en natuurlijke sfeer, maar heeft ook een positief effect op je welzijn.

kunst olijfboom groot kunstboom op mat kunstbomen groot laten maken binnen bomen interieurboom
Een Boommade olijfboom voor Stories.Space in Haarlem

1. Haal de natuur in huis met natuurlijke stoffen & materialen

Heel veel interieurproducten bestaan uit plastic. Banken, gordijnen en vloerkleden zijn vaak gemaakt van polyester stoffen. Een vloer van PVC of laminaat is gemaakt van plastic. En zelfs de meeste verfsoorten bevatten plastic! Voor bijna alles is gelukkig een natuurlijk alternatief te vinden. Denk aan plantaardige verf, linnen, biologisch katoen, wol, hout, marmoleum, jute, riet en hennep. Door deze stoffen en materialen te gebruiken en combineren, creëer je een hele natuurlijke sfeer!

de natuur in huis halen natuurlijk interieur duurzaam interieur duurzaam wonen

2. Maak gebruik van organische vormen

In de natuur komen bijna alleen maar organische vormen voor. De meeste huizen hebben echter alleen maar rechte muren. Voeg ronde vormen toe! Dit geeft een zachtere én natuurlijke uitstraling aan de rechthoekige ruimte. Denk aan een ronde (salon)tafel, een rond vloerkleed, ronde lampen, bijzettafeltjes en accessoires.

de natuur in huis halen natuurlijk interieur

3. Door natuurlijke kleuren, moeder natuur in huis halen

Maak gebruik van natuurlijke kleuren. Houd je erg van het bos? Denk dan bijvoorbeeld aan verschillende groentinten. Ben je meer een strandliefhebber? Wellicht passen beige tinten in combinatie met blauw/turquoise dan goed bij jou! Ga eens na op welke plek in de natuur jij je erg prettig voelt en probeer die sfeer na te bootsen in je huis.

de natuur in huis halen een natuurlijk interieur

4. Vergeet de indeling van jouw huis niet

In veel interieurs zie je dat de zithoek op de TV gericht is. Kijk eens of het mogelijk is om de zithoek (deels) naar buiten te richten, zodat je vanaf de bank uitkijkt op bijvoorbeeld je tuin of gewoon naar de buitenlucht. Zicht op planten en vogels word je blij van. Wellicht kun je ook de eettafel een kwartslag draaien om in plaats van naar een muur, naar buiten te kijken.

natuur in huis halen kunstboom of echte boom kunst olijfboom kopen
Twee Boommade olijfbomen voor Stories.Space in Haarlem

5. En uiteraard: planten, bloemen, bomen

En natuurlijk last but not least: planten, bloemen en bomen. Ze geven veel sfeer en je haalt de natuur er letterlijk mee in huis!

groene kunst bomen boom in huis kunstboom kopen groene kunstboom mooi
Boommade’s mini ficus en midi tabaksplant

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn 5 tips om de natuur in huis te halen!

Hopelijk helpen deze tips jou om je óók in huis meer verbonden te voelen met de natuur. Laat het vooral hieronder in een reactie weten als je er iets mee hebt gedaan of als je nog vragen hebt!

Boommade werkt graag samen met gastbloggers. Zo helpen we elkaar: Boommade ontvangt content, de gastblogger naamsbekendheid. Wil jij ook een keer een gastblog schrijven voor Boommade? Dat kan. Jouw blogonderwerp moet vallen onder één van deze categorieën: interieur, duurzaamheid en/of bomen. Stuur je mij (Sophie) een email of DM op Instagram met jouw idee?

0

Je winkelwagen