Ik zit de laatste tijd in een heerlijke flow met Boommade. Dat zit ik echt niet altijd. Het kan soms best stressvol zijn om in je eentje verantwoordelijk te zijn voor letterlijk alles in je bedrijf. Maar ik voel me nu al een tijd ontspannen, terwijl het nog nooit zo druk is geweest bij Boommade. Ik geniet veel meer van het ondernemen. Waar dat aan ligt? Misschien omdat ik meer mijn (of Boommade’s – het loopt inmiddels allemaal door elkaar 😉 ) missie ‘leef’.

maakt natuur gelukkig natuur maakt gelukkigboommade homemade interieurbomen interieur kunstboom binnenboom boom voor binnen grote kunstplant

Missie

Op de homepagina staat het al: ‘Het is Boommade’s missie om mens en natuur weer dichter bij elkaar te brengen’. Maar wat bedoel ik hier preces mee? Wat betekent het – voor mij – om dichter bij de natuur te staan? En, waarom vind ik het belangrijk om mens en natuur weer dichter bij elkaar te brengen?

Natuur maakt gelukkig

Ik geloof dat wanneer wij mensen meer in verbinding met de natuur staan, we gelukkiger zijn. Het is nu mei (2020), en als ik kijk naar alle vogeltjes, bloemen en bomen voel ik me vrolijk door de schoonheid. En als ik écht kijk, voel ik me rustig worden en voel ik dat mijn ‘zorgen’ eigenlijk niet zo zorgelijk zijn. Ik voel me echt gedragen door de natuur. Uit onderzoek blijkt zelfs dat kijken naar een foto van bomen het stresshormoon al omlaag brengt.

Hoe gaat het met mij?

Omdat het nu lente is, ben ik veel buiten aan het werk. Ik begeef me meer in de natuur. En hierdoor voel ik me ontspannen en vrolijk. Ik heb overdag energie en slaap ’s nachts goed. Ik leef meer mijn missie: ik voel me meer verbonden met de natuur. En dit werpt zijn vruchten af.

Het natuurgevoel binnen ervaren

Goed, dus de natuur maakt gelukkig. Met Boommade wil ik de natuur naar binnen halen. Zodat jij het natuurgevoel óók binnen kan ervaren, en jij je daardoor gelukkiger voelt. De natuur naar binnen halen kan natuurlijk ook met echte planten en bomen. Maar als je geen tijd hebt om je planten te verzorgen – of mijn bomen gewoon mooi vindt – geeft een Boommade hetzelfde effect.   

De natuur waarderen

Fijn hè, dat de natuur ons gelukkig maakt? Misschien mogen we de natuur daar wel voor bedanken of meer voor waarderen. Omdat de natuur mij vaak verrast, deel ik zo nu en dan leuke bomenfeitjes op mijn blog en Instagram. Ik hoop met mijn blogs anderen te inspireren om ook meer van de natuur te genieten. Want ik geloof dat wanneer wij de natuur écht waarderen, we automatisch duurzamere keuzes maken en liever met moeder natuur omgaan.

Eigenlijke missie

Nu ik deze blog zo aan het typen ben, denk ik dat de overkoepelende missie van Boommade is: de wereld mooier maken. Dat is drieledig. Namelijk door:

(1) het maken van mijn creaties (dus door letterlijk iets moois te maken),

(2) mensen gelukkiger te maken (omdat zij meer in verbinding staan met de natuur), en

(3) bomen te laten planten (waardoor de wereld een groener – en dus mooier – wordt).

Maakt de natuur jou ook zo gelukkig?

En ga jij ook extra vaak naar buiten nu met het heerlijke weer? Geniet ervan en bedankt voor het lezen van mijn blog!

Liefs, Sophie

0

Je winkelwagen