Af en toe slaat de verveling toe. Zo ook bij mij. En dan ga je rare dingen doen. Zoals een blog schrijven over de Keltische boomhoroscoop. In deze blog vertel ik je welke boom ‘jouw’ levensboom is, en wat deze boom over jou zegt. Herken jij je in jouw boom?

welke boom ben ik levensboom keltische boomhoroscoop boom horoscoop bomen astrologie

Hoe werkt de boomhoroscoop?

De boomhoroscoop is een horoscoop die afstamt van de oude Kelten. Zij gingen uit van een systeem waarbij jouw karakter bepaald zou worden door de heersende boom tijdens jouw geboorte. De boomhoroscoop gaat uit van 21 bomen. Deze 21 bomen staan voor 21 verschillende mensentypen. De horoscoop bepaalt jouw boom aan de hand van jouw geboortedag en maand (dus niet jouw geboortejaar).

Mijn levensboom volgens de boomhoroscoop

Mijn levensboom is een spar. Het mensentype dat aan de spar gekoppeld is, heet “De Mysterieuze”. Volgens mij valt het reuze mee hoe mysterieus ik ben, maar je herkent je natuurlijk altijd wel in bepaalde kenmerken. Dit zouden mijn plus- en minpunten zijn:

Pluspunten
– trouw
– hartstochtelijk
– beschaafd

Minpunten
– gesloten
– humeurig
– kwetsbaar

Ik herken me inderdaad (in meer en mindere mate) in bovenstaande punten. Verder klopt deze zin natuurlijk volledig bij mij: “Vaak eindigt de spar in een totaal andere richting dan de vooropleiding zou doen verwachten.” Ik (Sophie) was eerst advocaat en maak nu kunstbomen.


Wat is jouw levensboom?

Wil jij ook weten wat jouw levensboom (en dus nieuwe geluksboom) is? En uit welk hout jij bent gesneden (snap je ‘m)?

Ik deed de test op deze website, maar er zijn ontzettend veel online testen te vinden.

Meer leren over bomen? 

Boommade blogt over bomen. Liever leren van een echte kenner? Ik vond dit boek over bomen (geschreven door een boswachter) echt een aanrader! Het leest lekker en is en heel leerzaam! Ik stond versteld van de ‘kracht’ van bomen. 

Ook op de Instagram en Facebook van Boommade deel ik vaak leuke en interessante bomenweetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen