lentetakken voor binnen de natuur in huis halen een natuurlijk interieur

Jaaa, de lente is begonnen! Ik word zo vrolijk van dit seizoen: de zon die zich steeds vaker laat zien, de natuur die begint te bloeien en het getjirp van vogels. Heerlijk. Als ik aan de lente denk, denk ik ook aan opruimen in huis. De welbekende lente-schoonmaak. En als je huis dan eenmaal is opgeruimd, is het extra leuk om de lente ook ín huis te halen. In deze blog vertel ik je met welke lentetakken je jouw huis kan opfleuren.

Een lente-proof huis

Ik hou ervan als mijn huis “meedraait” met de seizoenen. In de winter maak ik mijn huis knus (met wintertakken), in de herfst wil ik wat warmere tinten in huis, en in de lente en zomer vind ik het fijn als mijn huis lekker fris oogt. Ik voel me echt een oma als ik dit type, maar ik word er oprecht vrolijk van. 😉 Ik vertel je in deze blog wat mijn favoriete lentetakken voor binnen zijn om je huis lente-proof te maken.

lentetakken in huis lente in huis interieur takken siertakken

Lentetakken voor binnen: kunst magnolia takken

Wie houdt er niet van magnoliabomen? De magnoliabomen staan aan het einde van de winter vaak al in de knop, wat ook al een prachtig beeld geeft. Maar als de grote knoppen uitkomen: wauw!

Ik hou van magnolia’s door hun grote stevige bloembladeren. De bloemen zijn echt uniek en heel herkenbaar. Enige jammere aan de magnolia is dat de boom maar kort in de bloei staat. Hierdoor kan je niet lang genieten van de magnoliatakken.

Gelukkig kan je wél de héle lente (en de jaren daarop) genieten van de magnolia als je een natuurgetrouwe kunst variant in huis haalt. De kwaliteit van kunstbloemen kan nogal verschillen. Boommade kiest alleen de mooiste zijden materialen uit, en knipt de magnoliatakken vervolgens met de hand bij.

Wij hebben magnolia’s in het wit, lichtroze en donkerroze.

Ook maken wij kunstbomen met daarin magnolia verwerkt. Zoals dit kleine kunst magnolia boompje:

witte magnoliatak magnolia takken wit stam kunstboom Lentetakken voor binnen

Lentetakken voor binnen: kunst bloesemtakken

Naast de grootse magnoliabomen, zijn bloesembomen ook favoriet. Bloesembomen zijn er in vele verschillende varianten. Een bloesemboom in bloei staat echt symbool voor de lente. En die geur: heerlijk! Omdat er zo veel verschillende bloesembomen zijn, zijn er ook meerdere soorten bloesemtakken. Deze kan je natuurlijk halen bij je lokale bloemist, of je gaat voor een natuurgetrouwe kunst variant van de bloesem. Op die manier kan je jaar in, jaar uit genieten van de bloesem.

Wat betreft kunst bloesemtakken heeft Boommade een mooie, natuurgetrouwe selectie gemaakt. De bloesemtakken zijn gemaakt van het mooiste zijden, en worden met de hand bijgeknipt.

De meeste bekende bloesem is misschien wel de Japanse bloesemtak. De Japanse bloesem is lekker vol en heeft veel bloemblaadjes. Boommade heeft de Japanse bloesemtakken in het wit en roze. Onze grootste bloesemtak is een mooie uitbundige fleurige bloesemtak in oranje en roze tinten.

Wil je liever een subtiele bloesemtak? Dan is de witte appelbloesemtak wellicht meer iets voor jou. Hou je meer van bloesem die nog (half) in de knop zit? Dan is de siertak met knopjes het meest passend.

Lentetakken voor binnen: kunst bougainvillea takken

Wil je uitpakken met kleur? En verlang je naar de Spaanse zomerzon op je huis? Haal het mediterrane gevoel dan naar binnen met een kunst bougainvillea tak!

kunst Bougainvillea tak bougainvillea kunsttak siertakken kunsttakken kopen Lentetakken voor binnen

Zijn kunsttakken duurzaam?

Wat is nou duurzamer: een siertak of een echte tak? Op die vraag heb ik helaas niet het antwoord. Dit ligt namelijk aan de teler van de bomen en aan waar de (kunst)takken vandaan komen.

Feit is wel dat je veel langer kunt genieten van een siertak. Ze gaan niet dood. Om deze reden wordt het gebruik van kunstbloemen en kunsttakken vaak duurzaam genoemd.

Omdat Boommade een ode aan de boom is, plant Boommade voor elke verkochte siertak een nieuwe boom. Op die manier hopen we niet alleen jouw huis op te fleuren, maar ook de wereld te vergroenen!

interieur bomen voor binnen boommade kunst bomen kunstbomen siertakken kunsttakken

Al onze kunst takken en kunst bomen

Naast lentetakken voor binnen hebben wij meer kunsttakken in ons assortiment. Je vindt al onze siertakken hier. Op zoek naar een handgemaakt kunst boompje? Die hebben wij ook! In kleine, middelgrote en grote formaten.

Op de hoogte blijven van kortingscodes en winacties? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de pagina) en volg Boommade dan op Instagram. Op Instagram deelt Sophie, de oprichter van Boommade, meer over bomen, duurzaamheid, interieur en ondernemerschap. Liever meer blogs lezen? Die vindt je hier.

bomenfeitjes vriendschap tussen bomen bomen feitjeskunst boom op stam kunst olijfboompje kunst boompje kunst ficus kunst vijg kunst plantje kunst bomen kunst boompjes groen
0

Je winkelwagen