Botanische magie: 5 tips om je interieur een natuurlijke touch te geven

Je komt thuis na een lange dag, laat de hectiek achter je en omringd jezelf met een serene, groene oase waar de natuur een plek heeft ingenomen in je interieur. Een plek waar je tot rust komt in het kleurenpalet van de natuur. Met de juiste elementen kun je jouw interieur omtoveren tot een natuurlijke en kalme space. En het is minder werk dan je denkt.

Vijf duurzame tips om je huis een natuurlijke touch te geven. En het mooiste: op een duurzame manier. Win win!

kunst olijfboom kopen mooie kunstbomen kantoor

Met een kunstboom van Boommade creëer je een botanisch interieur

Duurzame kunstplanten

Het inbrengen van planten in je interieur is de meest logische stap om een mooie natuurlijke en groene vibe te creëren Doe het net anders en kies voor kunstplanten die gemaakt zijn van mooie, duurzame materialen, waarmee je niet alleen groen toevoegt aan je ruimte, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet. Denk ook aan de ruimte die je vaak overslaat, zoals het toilet. Hier zijn kunstplantjes juist geschikt voor.

Kunstbomen

Een kunstboom kan dienen als het centrale focuspunt in een kamer. Of het nu een imposante ficus is of een elegante olijfboom, plaats deze in een zichtbare hoek, voor het raam of naast je deur om een blijvende indruk te maken. Deze bomen hebben geen verzorging nodig en zullen hun esthetische waarde lang behouden. Vaak denk je ‘oei dat is wel erg groot, zo’n boom’ maar vaak gaat op dat als je een goed statement stuk neerzet, deze de ruimte juist optisch vergroot. En vaak doet een grote boom meer dan veel kleine plantjes bij elkaar.

Siertakken

Wil je naast groen ook kleur inbrengen? Kies dan voor mooie siertakken. Deze takken zijn ideaal om variatie en textuur aan je interieur toe te voegen. Kies voor exemplaren die gemaakt zijn van duurzaam geoogste materialen of gerecyclede componenten. Denk aan een mooie Japanse bloesem of een kleurrijke Bougainville. Ze staan prachtig in een grote kleurrijke vaas of als een organisch element in de hoek van je kamer of op het kookeiland, en je kunt ze gemakkelijk verwisselen.

Textiel

Verfijn je interieur met textiel zoals kussens, gordijnen en vloerkleden die gemaakt zijn van mooie stoffen. Denk aan linnen, bamboe of wol. Ook kun je er nog een schepje bovenop doen door botanische motieven hierin op te nemen. Deze ontwerpen kunnen een subtiele of uitgesproken natuurlijke uitstraling geven en vormen een prachtige aanvulling op je planten en bomen.

Posters

Kunst aan de muur geeft een hele mooie dimensie aan je interieur. Kies voor mooie posters met levendige illustraties van planten en bloemen of juist een meer abstracte weergave. Dit in combinatie met een mooie lijst brengt een elegante, natuurlijke sfeer in je huis. De combinatie van bijvoorbeeld een vintage poster samen met je planten zorgt voor een versterkende uitstraling.

Dat waren de vijf duurzame tips om een botanisch interieur te creëren in jouw huis! Deze gastblog is geschreven door Soscha van Baal. Ook een gastblog schrijven voor Boommade? Leuk! Mail ons je idee (info@boommade.nl).

0

Je winkelwagen