De leukste duurzame webshops voor je interieur

Deze gastblog is geschreven door Angeli van www.foxandsome.nl. Ook een gastblog schrijven? Leuk! Mail gerust.

De laatste jaren staat duurzaamheid steeds hoger op onze agenda. Duurzame winkels en conceptstores schieten als paddestoelen uit de grond (yes!) en ook webshops zijn bezig met een inhaalslag. Je vindt tegenwoordig veel duurzame webshops voor je kleding of voor je huishouden, maar er zijn ook steeds meer duurzame webshops gericht op spullen voor je interieur. In samenwerking met Sophie heb ik de leukste van deze duurzame webshops voor je uitgezocht. Enjoy!

Woord vooraf

Duurzaamheid is één van de redenen dat Sophie is begonnen met Boommade. Jaarlijks verdwijnen er namelijk nog steeds wereldwijd 15 miljard bomen. Met behulp van de content op haar blog, maar ook met haar producten probeert ze jou meer bewust te maken van het belang van bomen. Wist je bijvoorbeeld dat Boommade voor elk verkocht product (klein of groot) een boom laat planten via de NGO One tree planted? Lees hier meer over duurzaamheid bij Boommade.

duurzame bedrijven bomen planten duurzame webshop interieur

Blogs over duurzaamheid & duurzame interieur webshops

Zelf ben ik al een paar jaar blogger en schrijf ik veel over wonen en interieur via mijn site www.foxandsome.nl. Sinds ik begonnen ben met Klein Bedrijfje (een platform voor kleine, vaak duurzame, bedrijfjes) is duurzaamheid daar ook een groot onderdeel geworden. Duurzame webshops en andere kleine bedrijfjes, zoals Boommade, zijn moeilijker te vinden tussen al die grootmachten op het web, maar verdienen net zoveel (of eigenlijk nog veel meer) aandacht!

Inmiddels zie je conceptstores, vaak met een fantastische verzameling producten, in elke stad. Het kon dan ook niet lang duren voordat je online kon conceptshoppen! Inmiddels zijn er een tal van toffe webshops die de mooiste, duurzame producten verkopen voor jouw interieur! We zetten de leukste duurzame webshops en producten daarom graag voor je op een rijtje.

De leukste duurzame webshops voor je interieur

Maison KOOS

Op zoek naar producten met een clean, tijdloos en uniek design die ook nog eens duurzaam zijn? Dan ben je bij maison Koos aan het juiste adres. De items in deze duurzame webshop worden vaak in beperkte oplage gemaakt en stuk voor stuk op een verantwoorde wijze geproduceerd. Yes!

Meer over de duurzame webshop maison KOOS lees je ook hier.

Foekje Fleur

Wie kent haar Bubble Buddy inmiddels nog niet? Deze vrolijke zeephouder is gemaakt van gerecycled plastic en voorkomt extra afval door het gebruik van een stuk zeep. Maar wist je ook dat Foekje vazen heeft ontworpen die geïnspireerd zijn op echte plastic flessen? Ze maakte porseleinen kopietjes, van het afval uit de Maas, om bewustzijn te creëren over de hoeveelheid plastic die in onze rivieren drijft. De flessen zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel mooi!

De leukste duurzame webshops voor je interieur

Good & Mojo

Een duurzame webshop voor verlichting? Yes, die bestaat! Good & Mojo maakt duurzame verlichting én draagt zijn steentje ook nog op een andere manier bij. Dit bedrijf gebruikt alleen duurzame materialen voor hun lampen, zoals kurk, gerecycled papier, eco-linen en bamboo. Daarnaast doneren ze, voor elke lamp die je koopt, aan de WakaWaka Foundation. Dubbel win dus :-).

By Mölle

Och, zoveel liefde voor dit mooie merk! By Mölle is ontstaan vanuit de gedachte om een positieve impact te zijn voor de aarde. Wat er niet gevonden kon worden, besloten ze zelf te maken en zo is deze fijne duurzame webshop ontstaan. Je vindt hier vooral veel textiel terug, zoals fijne kussens, plaids en beddengoed, maar ook kaarsen, manden en ander moois.

&Me

Een webshop met heel veel baby, maar ook hele toffe interieurspullen. Ze houden hier van eco, minimal, speels, simpel en handgemaakt. &Me werkt met name samen met kleine en exclusieve shops of merken die duurzaam, groen en eerlijk zijn. Klinkt goed, toch?

Brandt Kaarsen

Duurzame kaarsen, gemaakt van soja? Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, maar kwam ze in maart vorig jaar, bij Creative Life, voor het eerst tegen. Giselle is de eigenaresse van Brandt, een bedrijf dat deze vegan kaarsen maakt. De vegan kaarsen worden met de hand gegoten uit sojawas, afkomstig van de olie uit sojabonen. Ze bevatten dus niets dierlijks! Daarnaast worden de overblijfselen van dit proces gebruikt als voer voor dieren.

Lees hier meer over de vegan kaarsen van Brandt.

De leukste duurzame webshops voor je interieur duurzame cadeautjes cadeau verjaardag duurzaam

Supergoods

Niet alleen de Nederlanders, maar ook de Belgen kunnen er wat van! Supergoods is een Belgische conceptstore met inmiddels drie winkels (Mechelen, Antwerpen en Gent) én een webshop. Je vindt hier, naast heel veel eco-fashion, mooie interieuritems zoals kaarsen en de bekende skyplanters. Supergoods verstuurt hun producten inmiddels de hele wereld over. Stuk voor stuk verpakt in RePack, een opnieuw te gebruiken verpakking!

Meer duurzame (interieur) webshops?

Op zoek naar nog meer duurzame webshops? Check dan ook even de site van Klein Bedrijfje. Hier vind je de leukste kleine, duurzame bedrijfjes van Nederland terug!

Niets in/aan deze blog is gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Je winkelwagen